Новини

11 Грудень 14:32
За порушення прав споживачів Вінницягаз отримали більше 7 мільйонів гривень штрафних санкцій!
За порушення прав споживачів Вінницягаз отримали більше 7 мільйонів гривень штрафних санкцій!За порушення прав споживачів Вінницягаз отримали більше 7 мільйонів гривень штрафних санкцій!

В грудні 2018 року з колективною заявою звернулись мешканці села Красне Козятинського району, які скаржились на дії працівників Козятинського відділу Публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації "Вінницягаз", а саме: при повірці та заміні газових лічильників, споживачі змушені були сплачувати за повірку та встановлення нових лічильників власні кошти.

За результатами проведеного позапланового заходу Головним управлінням Держпродспоживслужби у Вінницькій області було складено акт № 0044 від 01 березня 2019 року.

27 березня 2019 року ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області винесено постанову № 02 "Про накладення стягнень, передбачених статтею 23 Закону України "Про захист прав споживачів", якою до ПАТ "Вінницягаз" застосовано штраф у розмірі 7 650 617,30 грн. за порушення умов договору між споживачем і виконавцем про виконання роботи, надання послуги.

Акціонерне товариство "Оператор газорозподільної системи "Вінницягаз" оскаржило постанову до Вінницького окружного суду Вінницької області. Рішенням Вінницького окружного адміністративного суду від 29 липня 2019 року адміністративний позов Акціонерного товариства "Оператор газорозподільної системи "Вінницягаз" до ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області задоволено повністю. Визнано протиправною та скасовано постанову ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області від 27 березня 2019 року № 02 "Про накладення стягнень, передбачених статтею 23 Закону України "Про захист прав споживачів".

ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області подано апеляційну скаргу.

19 листопада 2019 року Сьомим апеляційним адміністративним судом постановлено апеляційну скаргу ГУ Держпродспожислужби у Вінницькій області задовольнити повністю, у задоволені позову Акціонерного товариства "Оператор газорозподільної системи "Вінницягаз" відмовлено.

На даний час постанова ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області від 27 березня 2019 року № 02 "Про накладення стягнень, передбачених статтею 23 Закону України "Про захист прав споживачів" знаходиться на примусовому виконанні у Староміському ВДВС міста Вінниця ГТЮ у Вінницькій області.

 

Записатись
Подати скаргу