Новини

02 Травень 11:02
Як вибрати здоровий молодняк птиці?
Як вибрати здоровий молодняк птиці?

Найдешевший спосіб забезпечити сім'ю м'ясом - виростити з добового молодняку дорослу птицю. 

Сьогодні пропозиція пташиного ринку тішить розмаїттям, кожен охочий вирощувати домашню птицю може знайти  свій варіант: кури, гуси, качки, індики.

Птицю потрібно купувати лише у тих реалізаторів, які мають на неї документи, де вказана назва інкубатора, порода птахів, інформація про благополуччя території походження товару та наявність профілактичних щеплень.

Як правило, це великі потужності з інкубації яєць. Оскільки основою збереження молодняку домашньої птиці є проведення профілактичних щеплень у першу добу життя, а вакцини коштують дорого - дозволити собі проведення щеплення можуть лише власники великих потужностей.

У приватних господарствах інкубують незначну кількість яєць і, як правило, щеплень не проводять. Як результат - власник придбаного молодняку не лише несе збитки від загибелі птиці, а ще наражає на інфекційні хвороби дорослу домашню птицю.

Молодняк швидше адаптується й менше хворіє, якщо його купувати однією партією, а не кілька разів щотижня чи в різних продавців.

На збереження молодняку впливає правильний вибір, купуйте жвавих птахів, які бігають та пищать. Молодняк не повинен хитатися на одній лапі, примружувати око чи бути в посліді, - це перші ознаки хвороби.

Часто на ринку ми можемо побачити дещо облисілих пташенят, але це не ознака хвороби. Такий вигляд притаманний для бройлерів, а пов’язують його з тим, що кістки розвиваються дещо інтенсивніше, ніж змінюється оперення. 

Пам'ятайте: утримуючи здорову птицю, ви не тільки забезпечуєте себе безпечним м’ясом, а й допомагаєте підтримувати стабільну епізоотичну ситуацію!

 

Записатись
Подати скаргу