Новини

10 Вересень 12:47
Встановлено причини загибелі риби на Ладижинському водосховищі
Встановлено причини загибелі риби на Ладижинському водосховищі

Вінницька регіональна державна лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів провела дослідження патологічного (біологічного) матеріалу, а саме: однієї проби води з річки Південний Буг та одного зразка риби (ляща). 

При проведенні фізико-хімічних та хіміко-токсикологічних досліджень зразка води було встановлено, що вода у річці Південний Буг відповідає нормативним вимогам.

При проведенні бактеріологічного дослідження однієї проби риби було виділено збудник аеромонозу - Aeromonas hydrophila subs. hydrophila. А при повному паразитологічному дослідженні всіх екземплярів риби виявлено ураження зябрового апарату збудником діактілогірозу. 

Бактеріологічні дослідження зразку риби на чутливість до антибіотиків тривають.

Також, для повного вивчення ситуації, з виїздом на місце, приєднаються спеціалісти Хмельницької зональної спеціалізованої державної лабораторії ветеринарної медицини з хвороб прісноводних риб та інших гідробіонтів. 

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області з лікувально-профілактичною метою рекомендують використовувати 150-200 кг. негашеного вапна на гектар водного дзеркала.  

 

Записатись
Подати скаргу