Новини

08 Серпень 21:53
Відбувся Твіннінг «Наближення законодавства України до законодавства ЄС у сфері засобів захисту рослин і здоров'я рослин»
Відбувся Твіннінг «Наближення законодавства України до законодавства ЄС у сфері засобів захисту рослин і здоров'я рослин»

7-8 серпня в Управлінні фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області в рамках проекту Твіннінг «Наближення законодавства України до законодавства ЄС у сфері засобів захисту рослин і здоров'я рослин, покращення відповідних інспекційних та лабораторних служб», за фінансування ЄС, з робочим візитом перебувала місія експертів в складі доктора Б. Кляйненца та доктора П. Ракка - керівника та старшого експерта Центрального інституту систем підтримки прийняття рішень в галузі захисту рослин ZEPP (Німеччина).

Цей Інститут об’єднує зусилля та координує діяльність державних, науково-дослідних, освітніх установ та приватних компаній (таких як KWS, Strube та інші) Німеччини з метою розробки моделей прогнозування розвитку та поширення шкідливих організмів, які допомагають сільгоспвиробникам оптимізувати здійснення заходів захисту посівів сільськогосподарських культур.

В ході робочих зустрічей сторони обмінялися досвідом у сфері фітосанітарного моніторингу та прогнозування розвитку шкідливих організмів, ознайомилися з роботою відповідного програмного забезпечення.

На посівах цукрових буряків ряду господарств Хмільницького району, зокрема, ТОВ «Хмільницьке» та філії ім. Мічуріна ПрАТ «Зернопродукт МХП», експерти з агрономами господарств та державними інспекторами відділу прогнозування, фітосанітарної діагностики та аналізу ризиків провели тестування в польових умовах України розробленого Інститутом мобільного додатку для визначення хвороб.

Практична демонстрація роботи програмного забезпечення засвідчила його коректну роботу та придатність до застосування в нашій країні, отримавши схвальні відгуки від спеціалістів господарств.

 

Записатись
Подати скаргу