Новини

02 Лютий 16:17
Відбувся семінар з актуальних питань діяльності аптек в Україні!
Відбувся семінар з актуальних питань діяльності аптек в Україні!

Сьогодні, 2 лютого 2018 року, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області взяли участь у семінарі, організаторами якого виступила Всеукраїнська асоціація захисту прав споживачів лікарських засобів і медичної продукції "Ліки в Україні". 

В ході семінару було розібрано низку актуальних питань діяльності аптек в України, зокрема:

  • Обіг медичних виробів в закладах охорони здоров'я
  • Нові ліцензійні умови діяльності аптечних закладів
  • Досвід реалізації програми "Доступні ліки"
  • Регулювання цін на лікарські засоби

Завідувач Сектору контролю за регульованими цінами Галицький І.А. розповів присутнім про завдання і повноваження Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області у сфері контролю цін. 

Також, спеціаліст зазначив, що відповідно до постанови КМУ від 01.08.2013 №533 "Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності, пов’язаної з продажем (реалізацією) товарів, щодо яких встановлено державне регулювання цін, і визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю)" визначено критерії та відповідно до них суб’єкти господарювання належать до одного з трьох ступенів ризику – високого, середнього та незначного.

У виступі було наведено приклади характерних порушень, що виявляються при проведенні перевірок аптечних закладів щодо формування, встановлення та застосування цін на лікарські засоби та медичні вироби.

Головний спеціаліст Відділу контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю Білик Ю.В. доповіла про основні вимоги до реклами лікарських засобів і медичної техніки. 

Також, у своєму виступі вона розглянула питання контролю якості харчової продукції у цілому та пояснила, як захистити свої права споживача у разі виникнення непорозуміння з суб’єктом господарювання.

 

Записатись
Подати скаргу