Новини

30 Жовтня 14:55
Відбувся семінар щодо підвищення обізнаності про АЧС в Україні
Відбувся семінар щодо підвищення обізнаності про АЧС в Україні

Сьогодні, 30 жовтня 2018 року, в м. Вінниця у рамках спільного проекту технічної допомоги ФАО/ЄБРР "Україна: пом'якшення ризику та покращення інформованості про африканську чуму свиней" пройшов семінар по відпрацюванню алгоритму протидії АЧС в Україні (симуляційне тренування).

В роботі симуляційного тренуваня взяли участь: начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Григорій Сидорук, начальник Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Володимир Павлущик, спеціалісти Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, спеціалісти Вінницької регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини.

Метою навчання було реагування на загрозу АЧС в умовах промислового свинарства та розвиток потенцiалу з управління спалахом АЧС в Українi на нацiональному, обласному, районному рiвнях та рiвнi ферми, з акцентом на тестуваннi та розробцi оперативних процедур.

Під час семінару учасники обговорили питання необхідності та актуальності зонування та компартменталізації, ознайомились з проектом змін інструкції з профілактики та боротьби з АЧС.

В ході проведення симуляції спеціалісти виконували практичні вправи:

  • налагоджували та управляли комунікацiєю пiд час спалаху африканської чуми свиней;
  • складали плани заходів з ліквідації (пiдозрa/вiдбiр проб, визначення витрат, забiй тварин, утилiзацiя, первинна дезiнфекцiя);
  • вчились плануванню біобезпеки щодо АЧС та компартменталізації.

 

Записатись
Подати скаргу