Новини

04 Лютий 17:46
Відбулось засідання колегії за підсумками роботи ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області у 2018 році
Відбулось засідання колегії за підсумками роботи ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області у 2018 році

Сьогодні, 4 лютого 2019 року, у Вінницькому національному аграрному університеті відбулось засідання колегії щодо підсумків роботи Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області за 2018 рік.

Засідання пройшло за участю Начальника ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Григорія Сидорука, Першого заступника Начальника Олександра Сорочана, заступника Начальника Валерія Сиченко, керівників структурних підрозділів Головного управління, керівників та спеціалістів управлінь Держпродспоживслужби в районах та містах, директорів регіональної та міжрайонних державних лабораторій ветеринарної медицини. Також, у засіданні колегії взяли участь Перший заступник Голови Вінницької обласної державної адміністрації Андрій Гижко та ректор ВНАУ Віктор Мазур. 

Григорій Сидорук розпочав роботу колегії, оголосивши основні питання порядку денного та зазначив, що протягом 2018 року робота служби була згуртованою та плідною. 

Першим з доповіддю щодо роботи підрозділів в галузі ветеринарної медицини та безпечності харчових продуктів виступив Олександр Сорочан та наголосив, що важливим етапом у роботі стало прийняття Закону України "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин", який у квітні минулого року набрав чинності. Закон запровадив принцип ризик-орієнтованого підходу, що дозволило вивести систему держконтролю за харчовою продукцією на якісно новий рівень і підвищити безпечність продукції. У сферах безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини протягом 2018 року було здійснено 2 036 заходів державного нагляду (контролю) та вручено 749 приписів.

За результатами 2018 року у Вінницькій області найменший показник випадків АЧС, протягом року було зареєстровано 2 випадки. Також, протягом року було проведено 1 770 діагностичних досліджень на сказ та охоплено профілактичними щепленнями більш, ніж 205 тисяч собак та 155 тисяч котів, а також - 5 996 голів продуктивних тварин в неблагополучних пунктах. 

За 2018 рік проведено 1 515 заходів державного нагляду, на 793 об'єктах виявлені порушення вимог санітарного законодавства. Нажаль, протягом звітного періоду було зареєстровано 9 спалахів гострої кишкової інфекції. 

Григорій Сидорук зауважив: "Ми не можемо залишити ні один спалах без встановленої причини та без профілактичної роботи. Необхідно дійти до кожного постачальника сировини в навчальні заклади!".

В свою чергу, Валерій Сиченко ознайомив присутніх з результатами реалізації державної політики у сфері захисту споживачів та зазначив, що у звітному періоді споживачам було повернуто 128 928  гривень за неякісно надані товари та послуги.

Протягом року відділом ринкого нагляду було проведено 121 планову перевірку характеристик продукції, в ході яких встановлено 93 випадки порушення вимог чинного законодавства про державний ринковий нагляд та винесено 87 постанов про накладення адміністративно-господарських санкцій на загальну суму 357 170 тисяч гривень.

Перший заступник голови ОДА зазначив, що протягом минулого року спільними зусиллями в області здійснено перевірки всіх шкіл, окрім того, надано консультативну та практичну допомогу. Проведено низку заходів із перевірки оздоровчих закладів. 

Ще один важливий, за словами посадовця, напрямок роботи – це ідентифікація поголів’я ВРХ. В результаті проведення в 2018 році ідентифікації та реєстрації тварин, а також величезної роз’яснювальної роботи з мешканцями, жителі області отримали 32 млн. гривень доплат від держави за збереження молодняка ВРХ.

В цілому перший заступник голови ОДА позитивно оцінив діяльність ГУ Держпродспоживслужби Вінниччини в минулому році, а також побажав не збавляти темпи задля досягнення ще кращих результатів у 2019 році.  

 

Записатись
Подати скаргу