Новини

20 Липень 22:49
Відбулось урочисте відкриття оновленої ДУ "Вінницька обласна фітосанітарна лабораторія"
Відбулось урочисте відкриття оновленої ДУ "Вінницька обласна фітосанітарна лабораторія"

Сьогодні, 20 липня 2018 року, відбулось урочисте відкриття оновленої ДУ "Вінницька обласна фітосанітарна лабораторія", яка тепер розташована за адресою: м. Вінниця, 4-й провулок Комарова, 9.

На урочисте відкриття лабораторії завітали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова Держпродспоживслужби України Володимир Лапа, директор департаменту фітосанітарної безпеки та контролю в сфері насінництва і розсадництва Андрій Челомбітко, начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Григорій Сидорук. 

Перерізавши червону стрічку, посадовці оглянули приміщення лабораторії та її матеріально-технічну базу, ознайомились із системою роботи установи.

 

Структура лабораторії складається з 6 відділів, в яких працює 41 фахівець.

Установа атестована на проведення визначення посівних якостей насіння та фітосанітарного стану об’єктів регулювання, а саме проведення ентомологічної, мікологічної, гербологічної, гельмінтологічної та бактеріологічної експертиз.

На сьогоднішній день приміщення відремонтовано та відповідає вимогам акредитації.

"В цілому, і приміщення, і обладнання, яке тут є, і персонал критично важливі, тому що за сучасними вимогами і українського законодавства, і міжнародними, всі лабораторії мають бути акредитовані. І саме ця лабораторія відповідає усім необхідним для акредитації вимогам", - зауважив голова Держпродспоживслужби України Володимир Лапа.

 

Записатись
Подати скаргу