Новини

31 Січень 16:01
Відбулася прес-конференція за підсумками роботи ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області за 2018 рік
Відбулася прес-конференція за підсумками роботи ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області за 2018 рік

Сьогодні, 31 січня 2019 року, в прес-центрі Вінницької обласної державної адміністрації пройшла прес-конференція за підсумками роботи Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області за 2018 рік.

В ході прес-конференції начальник Головного управління Григорій Сидорук презентував результати роботи Служби у минулому році та окреслив пріоритетні напрямки роботи на 2019 рік. 

Особливу увагу начальник Управління приділив епізоотичній роботі та проведенню імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу у 2018 році, в ході якої було розповсюджено 427 022  доз приманок із вакцинами. Окрім того, профілактичними щепленнями охоплено більш, ніж 205 тисяч собак та 155 тисяч котів, а також - 5 996 голів продуктивних тварин в неблагополучних пунктах. 

Перший заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександр Сорочан відзвітував про результати забезпечення реалізації державної політики у сфері державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства. Впродовж 2018 року фахівцями Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства було проведено 1 515 заходів державного нагляду, на 793 об'єктах виявлені порушення вимог санітарного законодавства.

Олександр Сорочан зауважив: "Нажаль, не вдалось у звітному періоді уникнути ускладнень, пов’язаних із закладами громадського харчування. Мораторій на проведення планових заходів державного нагляду та обмеження в проведенні позапланових перевірок суттєво погіршили санітарно-епідемічну ситуацію. Відміна цих обмежень у 2018 році не призвела до різких перемін в кращу сторону, тому є над чим працювати".

В свою чергу, заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Валерій Сиченко ознайомив присутніх з результатами реалізації державної політики у сфері захисту споживачів та зазначив: "Всього, у звітному періоді, споживачам було повернуто 128 928  гривень за неякісно надані товари та послуги".

Завершуючи промову, представники ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області зазначили, що є відкритими до співпраці з громадськістю та представниками ЗМІ.

 

Записатись
Подати скаргу