Фахівцями Козятинського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводиться щоденний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання вимог тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19).
Так, з 01 по 18 лютого 2021 року перевірено 134 об'єкти, порушення виявили на 21 з них, що становить 15,7 %:
- закладів громадського харчування – 16, з порушеннями - 2, складено протоколів – 1, направлено приписів та розпоряджень щодо усунення недоліків – 2;
- об’єктів торгівлі продовольчими товарами – 55, з порушеннями – 13, складено протоколів – 13, направлено розпоряджень щодо усунення недоліків – 13;
- об’єктів торгівлі непродовольчими товарами – 13, з порушеннями – 1, направлено приписів щодо усунення недоліків – 1;
- дитячих дошкільних закладів – 7, порушень не виявлено;
- закладів загальної середньої освіти – 7, з порушеннями – 2, складено протоколів – 2, направлено розпоряджень щодо усунення недоліків – 2;
- стоматологічних кабінетів – 2, з порушеннями – 1, складено протоколів – 1, направлено розпоряджень щодо усунення недоліків – 1;
- інших об'єктів – 34, з порушеннями – 2, направлено приписів щодо усунення недоліків – 2.
За результатами моніторингу направлено 3 інформаційних листи на голів об’єднаних територіальних громад сіл Махнівка, Самгородок та міста Козятин.
Окрім того, 16 лютого на базі Самгородоцького ЗНВК та 17 лютого на базі Махнівської СЗШ відбулись семінари з керівниками, медичними сестрами та працівниками харчоблоків. Спеціалісти відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ознайомили слухачів з вимогами нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти. В свою чергу, фахівці відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини роз’яснили присутнім вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів, розробки та впровадження системи НАССР на харчоблоках закладів освіти.