Новини

19 Лютий 15:05
В Козятинському районі фахівці Держпродспоживслужби перевірили виконання карантинних вимог на 134 об'єктах та виявили 21 порушення
В Козятинському районі фахівці Держпродспоживслужби перевірили виконання карантинних вимог на 134 об'єктах та виявили 21 порушення В Козятинському районі фахівці Держпродспоживслужби перевірили виконання карантинних вимог на 134 об'єктах та виявили 21 порушення

Фахівцями Козятинського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводиться щоденний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання вимог тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19).

Так, з 01 по 18 лютого 2021 року перевірено 134 об'єкти, порушення виявили на 21 з них, що становить 15,7 %:

  • закладів громадського харчування – 16, з порушеннями - 2, складено протоколів – 1, направлено приписів та розпоряджень щодо усунення недоліків – 2;
  • об’єктів торгівлі продовольчими товарами – 55, з порушеннями – 13, складено протоколів – 13, направлено розпоряджень щодо усунення недоліків – 13;
  • об’єктів торгівлі непродовольчими товарами – 13, з порушеннями – 1, направлено приписів щодо усунення недоліків – 1;
  • дитячих дошкільних закладів – 7, порушень не виявлено;
  • закладів загальної середньої освіти – 7, з порушеннями – 2, складено протоколів – 2, направлено розпоряджень щодо усунення недоліків – 2;
  • стоматологічних кабінетів – 2, з порушеннями – 1, складено протоколів – 1, направлено розпоряджень щодо усунення недоліків – 1;
  • інших об'єктів – 34, з порушеннями – 2, направлено приписів щодо усунення недоліків – 2.

За результатами моніторингу направлено 3 інформаційних листи на голів об’єднаних територіальних громад сіл Махнівка, Самгородок та міста Козятин.

Окрім того, 16 лютого на базі Самгородоцького ЗНВК та 17 лютого на базі Махнівської СЗШ відбулись семінари з керівниками, медичними сестрами та працівниками харчоблоків. Спеціалісти відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ознайомили слухачів з вимогами нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти. В свою чергу, фахівці відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини роз’яснили присутнім вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів, розробки та впровадження системи НАССР на харчоблоках закладів освіти.

 

Записатись
Подати скаргу