Новини

21 Травень 16:36
В ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області пройшла семінар-нарада з питань літнього відпочинку та оздоровлення дітей
В ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області пройшла семінар-нарада з питань літнього відпочинку та оздоровлення дітей

Сьогодні, 21 травня 2019 року, в Головному управлінні Держпродспоживслужби у Вінницькій області пройшла семінар-нарада з питань літнього відпочинку та оздоровлення дітей. 

У нараді взяли участь: начальник ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Григорій Сидорук, перший заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександр Сорочан, перший заступник начальника управління Держпраці у Вінницькій області Володимир Боковець, начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Володимир Хитрук, головний спеціаліст Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Ольга Алевська, заступник начальника управління Вінницького міського управління ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Оксана Вознюк.

Серед присутніх були керівники та організатори дитячих закладів літнього відпочинку і оздоровлення.

Традиційно, нараду розпочав Григорій Сидорук, він зазначив, що цьогоріч контроль стану готовності дитячих закладів відпочинку та оздоровлення дітей буде більш жорстким. Особлива увага буде приділена дотриманню санітарно-гігієнічних вимог та якості продуктів харчування. 

Про санітарно-епідемічну ситуацію на території України та Вінницької області розповів Володимир Хитрук. 

Підсумки оздоровчої кампанії 2018 року та основні вимоги до відкриття і функціонування сезонних стаціонарних закладів оздоровлення окреслила Ольга Алевська. Головний спеціаліст зазначила, що у 2018 році в кожному п'ятому закладі були виявлені порушення санітарно-гігієнічного, дезінфекційного та протиепідемічного режимів.

Володимир Боковець наголосив на необхідності забезпечення готовності закладів у сфері питань охорони праці та промислової безпеки.

В свою чергу, Оксана Вознюк ще раз нагадала присутнім про необхідність дослідити питну воду, підготувати необхідну документацію, перевірити наявність пройдених медичних оглядів у працівників.

Підбиваючи підсумки наради, Олександр Сорочан відповів на додаткові запитання присутніх та презентував посібник "Методичні рекомендації по медико-санітарному забезпченню відпочинку та оздоровлення дітей", розроблений спеціалістами Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства. 

Записатись
Подати скаргу