Новини

05 Вересень 17:02
Увага – десикація соняшника!
Увага – десикація соняшника!

Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області звертає увагу виробників сільськогосподарських товарів, щодо необхідності додержання вимог технологічних операцій при здійсненні десикації посівів соняшнику.

Десикація – важливий агрономічний захід, що спрощує збирання сільськогосподарських культур, а також покращує їх технологічну якість.

У Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні, а також в Додатку до Переліку, наведена велика кількість десикантів, що дозволено використовувати на посівах соняшнику, як за допомогою наземної апаратури, так і авіації.

Необхідно пам’ятати, що застосування десикантів вимагає великої уважності та обережності, адже ці препарати є сполуками, які при порушенні регламентів застосування можуть завдати шкоди і навіть знищити прилеглі сільськогосподарські культури, городину, кущі, плодові дерева.

Тому дотримання Державних санітарних правил транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві ДСП 8.8.1.2.001-98, дотримання регламентів застосування десикантів, а також захист навколишнього середовища від ураження засобами захисту рослин є обов’язковим.

 

Записатись
Подати скаргу