Новини

12 Квітень 14:02
У Вінниці перевірили 13 закладів дошкільної освіти на предмет санітарно-епідемічного благополуччя
У Вінниці перевірили 13 закладів дошкільної освіти на предмет санітарно-епідемічного благополуччя

На виконання Плану заходів державного нагляду (контролю) на 2019 рік фахівцями Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводяться планові перевірки дошкільних навчальних закладів м. Вінниця на предмет дотримання вимог чинного законодавства у сфері обігу харчових продуктів та санітарно-епідемічного благополуччя. 

Станом на 10 квітня 2019 року перевірено 13 закладів дошкільної освіти.

В усіх закладах було встановлено факти порушення вимог чинного законодавства. Основні недоліки стосуються санітарно-технічного стану приміщень пралень, харчоблоків, групових осередків; проведення дезінфекційних заходів, ведення медичної документації, оформлення технологічних карток приготування їжі.
 
З метою створення комфортних і безпечних для здоров’я дітей умов перебування, організації харчування, побутового та медичного обслуговування на адреси керівників підготовлено і направлено 13 приписів щодо усунення порушення вимог санітарного законодавства та 9 - про усунення порушень вимог законодавства про харчові продукти.

Слід зазначити, що пропозиції приписів виконуються у зазначені терміни. 

Про необхідність вжиття заходів щодо забезпечення виконання деяких пропозицій, які вимагають значних капіталовкладень, проінформовано директора Департаменту освіти Вінницької міської ради Оксану Яценко, на адресу якого  направлено 5 листів. 

З метою підвищення рівня знань працівників ДНЗ міста стосовно вимог чинного законодавства, фахівці Вінницького міського управління прийняли участь в  нараді з завідуючими та семінарі з медичними працівниками, на яких обговорювались питання обігу харчових продуктів та основних заходів щодо попередження розповсюдження кору в організованих дитячих колективах, а під час кожної перевірки активно проводиться санітарно-освітня робота.

 

Записатись
Подати скаргу