Новини

04 Листопад 10:33
Тривають перевірки тарифів на комунальні послуги
Тривають перевірки тарифів на комунальні послуги

У зв’язку із колективним зверненням мешканців смт. Тиврів, фахівцями Сектору контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проведено позапланову перевірку комунального підприємства "Тиврівський комбінат комунальних підприємств" щодо економічного обґрунтування тарифів на утримання будинків, централізованого водопостачання та водовідведення, послуг поводження з побутовими відходами. Зазначені тарифи затверджені Тиврівською селищною радою та набувають чинності з 01 листопада 2019 року.

Як встановлено проведеною перевіркою, "Тиврівський комбінат комунальних підприємств" при формуванні тарифів не дотримувався вимог чинного законодавства, що призвело до невірного формування тарифів.

Керівника та головного бухгалтера підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 165-2  КУпАП.

Крім того, надані приписи Тиврівській селищній раді про скасування рішення від 25 вересня 2019 року №442 "Про затвердження тарифів на житлово-комунальні послуги, що надаються Тиврівським ККП" та Тиврівському ККП щодо формування тарифів відповідно до чинного законодавства з питань ціноутворення.

Також, у вересні 2019 року спеціалістами Сектору контролю за регульованими цінами було проведено планову перевірку комунального підприємства "Добробут" Іллінецької міської ради щодо формування, встановлення та застосування тарифів на послуги з вивезення та захоронення побутових відходів.

Аналіз наданих розрахунків тарифу на послуги з вивезення та захоронення побутових відходів для населення показав, що тарифи сформовано із порушенням чинного законодавства з питань ціноутворення, що призвело до завищення тарифу на 1,8 грн. на одну особу в місяць.

По наслідках перевірки комунальному підприємству надано припис щодо перерахунку тарифу, а Іллінецькій міській раді надіслано лист з пропозицією зменшити бюджетні асигнування для КП "Добробут" за Програмою відшкодування різниці між затвердженим розміром ціни (тарифу) та розміром економічно обґрунтованих витрат на виробництво (надання) послуг на 2019 рік на суму зайво отриманих бюджетних коштів у розмірі 77,3 тис. грн., оскільки вищезгаданий тариф для населення дотується з Іллінецького міського бюджету.

 

Записатись
Подати скаргу