Новини

26 Квітень 13:21
Спеціалісти Держпродспоживслужби взяли учать у регіональному круглому столі «Людина в фокусі реклами»
Спеціалісти Держпродспоживслужби взяли учать у регіональному круглому столі «Людина в фокусі реклами»

25 квітня 2018 року на базі Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ за участю кафедри маркетингу та реклами було проведено регіональний круглий стіл на тему «Людина в фокусі реклами».

У роботі круглого столу прийняли участь члени Української Асоціації Маркетингу та Індустріального Гендерного Комітету з Реклами (м. Київ), викладачі профільних вищих навчальних закладів, фахівці Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної державної адміністрації, представники бізнесу, громадських організацій та засобів масової інформації.

Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області представляли начальник відділу контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю Управління захисту споживачів Юлія Білик та головний спеціаліст відділу правового забезпечення Вікторія Білобородова.

Юлія Білик розповіла про результати роботи відділу у 2017-2018 роках, а Вікторія Білобородова повідомила про наслідки порушення законодавства про рекламу та стандартів недискримінаційної реклами за статтю рекламодавцями та рекламовиробниками. Приклади цих порушень викликали гостру дискусію.

Результатом круглого столу стало обговорення учасниками проблемних питань та визначення необхідності об’єднання зусиль влади, бізнесу та освіти, формування спільної позиції всіх учасників регіонального ринку реклами з метою уникнення в діяльності рекламодавців і рекламовиробників порушень принципів рівноправності статі і не допущення ними принизливих для будь-якої статі тверджень або опису жінок і чоловіків у формі, що принижує їхню гідність.

 

Записатись
Подати скаргу