Новини

17 Жовтня 19:13
Спалах гострої кишкової інфекції в с. Гарячківка Крижопільського району
Спалах гострої кишкової інфекції в с. Гарячківка, Крижопільського району

Впродовж 16-17 жовтня 2017 року в Крижопільську окружну лікарню інтенсивного лікування з ознаками гострої кишкової інфекції було госпіталізовано 27 осіб, в т.ч. 2 дітей віком до 15-ти років. Захворілі 14-15 жовтня 2017 року перебували на весіллі в с. Гарячківка Крижопільського району.

При госпіталізації хворі скаржились на підвищення температури тіла до 38-39⁰С, загальну слабкість, блювоту та рідкий стілець. Захворілим встановлено попередні діагнози: "Гострий гастроентероколіт середнього ступеню важкості. Сальмонельоз?".

Від усіх захворілих та осіб, які залучалися до приготування страв та сервірування столів, відібрано матеріал для лабораторного дослідження. Відібрані залишки страв, зразки питної води та змиви з кухонного обладнання та посуду. Хворі отримують відповідне лікування.

Лабораторні дослідження матеріалу відібраного від хворих осіб та осіб, які були присутні на весіллі, а також проб об’єктів середовища життєдіяльності людини тривають. У вогнищі проведена заключна дезінфекція. Про подальший перебіг ситуації та результати лабораторних досліджень буде повідомлено додатково.

 

Записатись
Подати скаргу