Новини

08 Травень 13:03
Щодо випадку АЧС в Козятинському районі
Щодо випадку АЧС в Козятинському районі

Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області повідомляє, що в СФГ «Белінського» с. Юрівка Козятинського району зафіксовано загибель 31 із 323 голів свиней, що вирощувались у господарстві.

При дослідженні відібраних зразків патологічного матеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ), встановлено діагноз – африканська чума свиней (звіт про результати дослідження № 004523 п.м./18 від 08 травня 2018 року).

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Козятинській районній державній адміністрації, рішенням якої затверджено план з ліквідації АЧС та визначено межі епізоотичного осередку, зон захисту та нагляду.

В осередку захворювання, зонах захисту та нагляду вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС – зокрема, піддано безкровному умертвінню і спалено решта поголів’я, проведено дезінфекцію приміщень, обладнання та інвентарю, тощо.

 

Записатись
Подати скаргу