Новини

13 Квітень 16:11
Що робити: шумлять сусіди?
Що робити: шумлять сусіди?

Жителі багатоквартирних будинків не з чуток знають, як це, коли сусіди шумлять. Що робити в даному випадку, вирішує кожен індивідуально, але можна дати кілька рекомендацій, від яких варто відштовхуватися в подібних ситуаціях.

Якщо ваші сусіди тихі та спокійні люди, які раніше ніяк себе не проявляли подібним чином, то варто задуматися, а раптом вони там відзначають день народження або якесь інше велике свято. Ситуації-то бувають різні, і псувати відносини з хорошими сусідами не варто - Ви ж і самі можете вирішити відзначати день народження вдома.

Якщо ж шум від сусідів занадто великий, то можна просто зателефонувати їм або зайти і попросити себе вести тихіше. Зазвичай у подібних ситуаціях такий підхід допомагає.

Якщо сусіди шумлять вдень на постійній основі, то, перш за все, необхідно з ними поговорити на дану тему, постаратися пояснити їм, що подібна поведінка неприпустима. Причому говорити варто без погроз і нормальним спокійним тоном.

Буває й так, що усне доброзичливе спілкування не допомагає, і все одно сусіди шумлять. Що робити в такому випадку? До наступної розмови варто підготуватися серйозніше.

По-перше, слід поговорити з іншими сусідами та зібрати підписи, що підтверджують той факт, що галасливі мешканці під’їзду не дають спокійно вам жити. Також можна зробити аудіо запис або відеозапис, що підтверджує зайву шумність мешканців квартири.

Після чого прийти на останню розмову з ними для вирішення проблеми в мирному руслі, пред’явити копію паперу з підписами мешканців під’їзду, а також зроблені раніше записи і сказати, що ви подасте на них до суду і напишете заяву в органи правопорядку.

Одним з варіантів є виклик наряду поліції. Для цього необхідно зателефонувати до чергової частини і сказати про те, що сусіди шумлять. Що робити, співробітники поліції знають і самі. Але мешканці злощасної квартири можуть причаїтися і не відкрити двері, коли приїде наряд. Тоді, постоявши біля дверей близько півгодини, поліція віддалиться. Якщо ж двері відкриють, то поліцейські проведуть зрозумілу розмову.

Іншим варіантом є накопичення доказової бази у вигляді аудіо або відеозаписів, збір підписів інших сусідів і похід до суду. Суд може протривати як завгодно довго, а результат може бути від адміністративного стягнення у вигляді штрафу до виселення з квартири.

Третім варіантом є також збір підписів, запис галасливих витівок сусідів і виклик дільничного. Після його приходу передати йому всю накопичену доказову базу і сказати, які сусіди шумлять, що робити більше нічого, окрім як вирішувати ситуацію, що склалася тільки крайніми способами. Після цього займатися справами недобросовісних сусідів буде вже дільничний.

Якщо сусіди шумлять вночі і на усні зауваження не реагують, то єдиним правильним варіантом є виклик наряду поліції. Адже за законом заборонено шум у багатоквартирних будинках після 23:00 за місцевим часом.

 

Записатись
Подати скаргу