Новини

15 Січень 11:56
Результати роботи Сектору контролю за регульованими цінами
Результати роботи Сектору контролю за регульованими цінами

Протягом 2018 року  за зверненнями  фізичних осіб та відповідно до заяв суб’єктів господарювання, а також на виконання приписів Сектором контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проведено 9 позапланових перевірок.

За наслідками проведених перевірок, до 3 суб’єктів господарювання застосовано адміністративно-господарські санкції на загальну суму 47 646 грн., із них сплачено до державного бюджету 6 800 грн.

Також, по наслідках перевірок 5 посадових осіб оштрафовано на загальну суму 1 887 грн., які сплачені до бюджету в повному обсязі.

При проведенні позапланових перевірок за заявами суб’єктів господарювання,  а також  за участю в робочих групах  попереджено обрахувань споживачів у розрахунку на рік на загальну суму 2 495 950 грн.

Так, за заявою комунального підприємства «Крижопільводоканал» проведено позапланову перевірку формування тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення в ході якої встановлено з боку підприємства порушення Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затвердженого постановою КМУ від 01.06.2011 № 869.

Зокрема, підприємством невірно розподілялися  загальновиробничі та адміністративні витрати та витрати на збут, включались витрати не передбачені законодавством, що призвело до завищення повної собівартості водопостачання на загальну суму 343 074 грн. По наслідках перевірки підприємство зменшило на згадану суму планові витрати на послуги з водопостачання.

В листопаді, за зверненнями громадян м. Гнівань, було проведено позапланову перевірку комунального підприємства «Гніваньводопостач» в ході якої підтвердилися факти зайвих витрат на оплату праці, які враховані в тарифах на централізоване водопостачання і водовідведення та вивезення побутових відходів.

Зокрема, внаслідок завищення витрат на оплату праці, планові витрати на послуги з централізованого  водопостачання та водовідведення збільшені на суму 306 800 грн., на послуги з вивезення побутових відходів – 41 700 грн. В зв’язку з цим, Гніванською міською радою були затверджені завищені тарифи для КП «Гніваньводопостач».

Внаслідок завищення тарифів на централізоване водопостачання і водовідведення та вивезення побутових відходів, комунальне підприємство «Гнвіваньводопостач» зайво нарахувало в жовтні 2018 року до оплати мешканцям м. Гнівань кошти на загальну суму 26 119 грн.

По наслідках перевірки, до КП «Гніваньводопостач» застосовано адміністративно-господарські санкції на загальну суму 40 846 грн. (враховуючи відсоток оплати споживачами послуг), в тому числі – 20 423 грн. штраф до державного бюджету та 20 423 грн. необхідно повернути споживачам.

Крім того, підприємству надано припис з вимогою провести розрахунки тарифів на централізоване водопостачання і водовідведення та вивезення побутових відходів в частині витрат на оплату праці та подати їх на затвердження Гніванській міській раді.

Протягом 2018 року Сектором контролю за регульованими цінами щомісячно проводився (по окремих аптечних мережах) моніторинг цін на лікарські засоби, що реалізуються по програмі «Доступні ліки».

 

Записатись
Подати скаргу