Сьогодні, 17 жовтня 2019 року, на базі ДП "Клінічний санаторій "Авангард" пройшов семінар, присвячений питанням впровадження системи HACCP на харчоблоках санаторно-курортних закладів.
Участь у заході взяли керівники медичних санаторно-курортних закладів, директори гідрогеологічних станцій ПрАТ "Укрпрофоздоровниця".
В якості спікера на семінарі виступив начальник відділу безпечності харчових продуктів Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Андрій Салюк. Спеціаліст ознайомив присутніх з основними аспектами поняття харчової безпеки і загальними принципами харчового законодавства в Україні.
Основною метою проведення семінару було надання необхідної інформації щодо:
- реєстрації потужностей;
- діючого харчового законодавства України;
- процедури перевірки кухні та співробітників;
- котролю температурних режимів та правильного зберігання харчових продуктів;
- очищення та обслуговування обладнання.