Новини

01 Лютий 17:20
Пройшла прес-конференція щодо підсумків роботи Головного управління Держпродспоживслужби області у 2017 році та перспективи діяльності на 2018 рік
Пройшла прес-конференція щодо підсумків роботи Головного управління Держпродспоживслужби області у 2017 році та перспективи діяльності на 2018 рік

Сьогодні, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулась прес-конференція керівництва Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області щодо результатів роботи за 2017 рік та планів подальшої діяльності служби.

В ході прес-конференції було розглянуто ряд питань щодо роботи ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області в цілому та, зокрема, кожного структурного підрозділу. Також, керівник служби Григорій Сидорук зупинився на питанні подальшої діяльності та популяризації роботи управління серед населення області.

Коментуючи стан проведення протиепізоотичної роботи в області Григорій Сидорук зазначив: "Загалом, протягом 2017 року здійснено 594 моніторингових досліджень на наявність вірусу африканської чуми свиней. Завдяки спільним зусиллям всіх відповідальних служб і організацій по здійсненню заходів, передбачених чинною інструкцією, вдалося не допустити розповсюдження хвороби та вчасно зняти карантин з неблагополучних пунктів".

В свою чергу, перший заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександр Сорочан проінформував щодо динаміки змін епідситуації в області протягом 2017 року: "Без врахування грипу та ГРВІ, які в структурі інфекційної патології складають 96,9%, рівень інфекційної захворюваності, в порівнянні з 2016 роком, знизився на 2,5%. Проте, у 2017 році розпочалось чергове циклічне зростання захворюваності на кір, захворіли 106 людей, з яких 78 дітей. Окрім того, в області та в Україні в цілому відмічається ускладнення епідеміологічної ситуації із захворюваності на вірусний гепатит А. Протягом 2017 року дане захворювання виявлено у 82 жителів області, для порівняння, у 2016 році - у 49 жителів".

Начальник Управління захисту споживачів ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Юрій Найчук розповів щодо роботи зі зверненнями споживачів та надав декілька порад, як громадянам вберегти себе від придбання неякісних товарів та послуг і що необхідно робити у разі виникнення конфліктної ситуації з суб’єктом господарювання.

 

Записатись
Подати скаргу