Новини

27 Вересень 10:05
Проведено науково-практичний семінар з питань осінніх обстежень сільськогосподарських угідь
Проведено науково-практичний семінар з питань осінніх обстежень сільськогосподарських угідь

26 вересня 2017 року управлінням фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проведено обласний науково-практичний семінар-нараду з питань осінніх обстежень сільськогосподарських угідь.

З фітосанітарними інспекторами управління було обговорено методичні рекомендації з проведення обстежень на орних та неорних землях стосовно різних видів шкідливих організмів: облік клопів-черепашок в місцях зимівлі, масове обстеження на заселеність мишоподібними гризунами, осінні обстеження садів, грунтові розкопки тощо.

Під час семінару було наголошено на важливості дотримання всіх зазначених у прийнятих методиках вимог щодо проведення обстежень, окреслено порядок узагальнення та оформлення даних, отриманих в ході грунтових розкопок. Практична частина семінару включала в себе проведення зразкових розкопок на полях Інституту кормів та сільського господарства Поділля Національної академії аграрних наук України.

Осінні обстеження полів, садів, виноградників, лісосмуг, неорних земель та інших сільськогосподарських угідь проводяться у вересні-жовтні відповідно до методичних рекомендацій з метою виявлення заселеності їх шкідниками. Це необхідно для складання обґрунтованого прогнозу розвитку шкідливих організмів, визначення обсягів робіт із захисту рослин та потреби в хімічних і біологічних засобах захисту рослин в наступному році.

 

Записатись
Подати скаргу