Новини

05 Лютий 17:13
Проведено колегію за підсумками роботи ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області в 2017 році
Проведено колегію за підсумками роботи ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області в 2017 році

05 лютого 2018 року у Вінницькому національному аграрному університеті відбулося засідання колегії щодо підсумків роботи Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області за 2017 рік та перспективи подальшої діяльності.

У колегії взяли участь керівники Головного управління та його структурних підрозділів, начальник Вінницької філії ДП "Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин", адміністрація Вінницького національного аграрного університету.

Під час доповідей було розглянуто низку питань щодо проведеної роботи у сфері державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, ветеринарної медицини та безпечності харчових продуктів, фітосанітарної безпеки, захисту споживачів, реєстрації сільськогосподарської техніки тощо.

Начальник управління державного нагляду за дотриманям санітарного законодавства Хитрук В.О. зазначив, що епідемічна ситуація на території області протягом року залишалась нестабільною. Було зареєстровано 5 спалахів гострої кишкової інфекції, після розслідування яких спеціалістами надавались рекомендації щодо усунення порушень. Окрім того, були окреслені шляхи профілактики інфекційних захворювань, таких як: кір, вірусний гепатит А, ботулізм. 

Особливу увагу начальник управління приділив питанням з надання адміністративних послуг та інших погоджувальних документів суб’єктам господарювання.

Начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Павлущик В.В. проаналізував виконання протиепізоотичних заходів, проведення ідентифікації і реєстрації тварин, а також оптимізації лабораторно-діагностичної мережі.

Також, було обговорено питання щодо інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо заходів із профілактики сказу, АЧС тощо.

Начальник управління фітосанітарної безпеки Бажановський В.Л. охарактеризував стан реалізації державної політики у сфері карантину та захисту рослин, контролю в сфері насінництва та розсадництва за звітний період.

Крім того, було акцентовано увагу на пріоритетних напрямках роботи управління у 2018 році: встановленні та підтримці статусу місця виробництва та виробничих ділянок вільних від регульованих шкідливих організмів, а також забезпечення дотримання фітосанітарних вимог країн - імпортерів під час експорту української продукції.

Начальник управління захисту споживачів Найчук Ю.Д. у своїй доповіді зазначив, що протягом року управлінням було проведено 169 перевірок суб'єктів господарювання, в ході яких було накладено штрафних санкцій на суму 172 тисячі гривень.

Аналіз звернень споживачів за 2017 рік показав наступне: 49% звернень стосувалися питань сфери послуг; 43% звернень стосувалися питань з придбання споживачами непродовольчих товарів; 8% звернень – якості продовольчих товарів та обслуговування в закладах громадського харчування і магазинах.

Начальник відділу реєстрації сільськогосподарської техніки Бартко В.В. доповів, що протягом року спеціалістами відділу було зареєстровано та перереєстровано 2661 одиниць сільськогосподарської техніки та надано 45600 відповідей на запити державних органів.

Завідувач сектору за регульованими цінами Галицький І.А. доповів про основні галузі роботи сектору та їх показники в порівнянні з попереднім роком.

Окрім того, нагальні виробничі питання були порушені у доповідях керівників управління організаційно-господарського забезпечення, відділу правового забезпечення, сектору з питань запобігання корупції та представників територіальних структурних підрозділів.

 

Записатись
Подати скаргу