Новини

30 Серпень 16:36
Прогноз фітосанітарного стану та рекомендації щодо захисту сільськогосподарських рослин у господарствах Вінницької області восени 2019 року
Прогноз фітосанітарного стану та рекомендації щодо захисту сільськогосподарських рослин у господарствах Вінницької області восени 2019 року

У вересні повсюди продовжуватиметься літ та відкладання яєць метеликами підгризаючих (озимої, окличної) та листогризучих (капустяна, совка-гамма, бавовникова, інші) совок. Слід відмітити, що більшість популяцій цих шкідників відлітала в серпні, але тепла погода сприятиме подовженню періоду льоту метеликів, а згодом - шкідливості личинок на посівах озимих культур. Можливість появи осередків підвищеної чисельності та шкідливості підгризаючих совок можлива повсюди, але найбільш уважними слід бути господарникам західної частини області (Мур.-Куриловецький, Хмільницький, інші райони).

Сходи озимини в осінній період вегетації заселятимуть попелиці, злакові мухи (шведська, гессенська, озима, чорна пшенична муха), цикадки та хлібні блішки.

Тепла погода у вересні сприятиме шкідливості капустяних блішок, підгризаючих та листогризучих совок (озимої, окличної, совки-гамми, капустяної), біланів, ріпакового пильщика (трача). Небезпека їх шкідливої діяльності посилюватиметься за нестачі вологи.

Більш детальний прогноз фітосанітарного стану та рекомендації щодо захисту сільськогосподарських рослин у господарствах Вінницької області восени 2019 року доступний за посиланням.

 

Записатись
Подати скаргу