Новини

06 Березень 12:51
Полювання на аромат: як обрати якісний парфум?
Полювання на аромат: як обрати якісний парфум?

Без сумнівів, парфуми - один з найбажаніших подарунків для жінок, і не тільки на 8 березня.

Солодкий, квітковий, деревний, зелений, з медовою гірчинкою - сьогодні можна знайти аромат на будь-який смак та гаманець.

Але як впевнитись, що придбаний вами флакон містить якісний та оригінальний парфум?

Місце продажу 

Відправляючись на пошуки парфуму на ринки або в невеличкі магазини, ви ризикуєте натрапити на підробку, навряд чи серед асортименту їх прилавків знайдеться оригінальний парфум видатного бренду.

Якісний парфум шукайте на вітринах великих мережевих магазинів або на сторінках інтернет-магазинів, що спеціалізуються на продажу косметики та парфумів.

Упаковка

Не всі виробники використовують целофанову плівку, але якщо вона все ж таки є - зверніть увагу на її якість: целофанова плівка повинна бути прозорою, прилягати без зморшок, на ній не має бути жодних слідів клею, місце пайки повинно розташовуватись рівно посередині. 

Паперова коробка має бути виконана з міцного картону, а лінії букв та зображень повинні бути чіткими та відповідати відтиску паперу. Окрім того, всередині упаковки має бути картонний або пластиковий каркас для фіксування флакона. 

На упаковці обов'язково має бути вказана інформація щодо: дати виготовлення та терміну придатності, номеру партіі (який повинен співпадати з тим, що вказаний на флаконі), штрих-коду (перша цифра якого має вказувати на країну-виробника), країни-виробника, категорії (parfum/eau de parfum/еau de toilette/cologne), об'єму в ml або fl.oz (1 fl.oz дорівнює 30 мл.), складу та мати знак повернення тари. 

Флакон

Флакон справжнього парфуму – бездоганний: його чисте прозоре скло не повинно бути пофарбованим зовні, мати нерівності, шви або інші дефекти.

Кришка повинна бути виготовлена з якісного пластику та щільно прилягати.

Спрей або розпилювач має відповідати розміру флакона, якщо ж він вигинається всередині флакону, це вказує на грубу підробку. Окрім того, перші декілька натисків повинні бути порожніми (після заводського складання із помпи виходить повітря). 

Колір

Рідина парфумів має бути прозорою та не містити осад.

Її колір повинен бути однорідним.

Перед тим, як відправитись до магазину за омріяним флаконом - перевірте на сайті бренду, якого кольору має бути рідина (наприклад, парфум Nasomatto Black Afgano чорного кольору). 

Аромат

Не завжди насиченість та стійкість аромату є ознакою якості. Навіть фейковий аромат може бути досить стійким, але разом з тим викликати неприємні відчуття: головний біль або нудоту. 

Як правило, оригінальні парфуми мають трирівневу ароматичну композицію, яка розкривається поступово та може мати різне звучання залежно від погодних умов та особливостей Вашого тіла. 

Але зустрічаються і винятки - моноаромати (наприклад, бренд Demeter), які містять всього одну ноту, що не змінюється протягом дня, а просто втрачає інтенсивність.

Парфуми на розлив – надзвичайний ризик!

Досить часто в торговельних центрах можна побачити парфуми на розлив. Вони досить популярні, адже відносно дешеві і обрати можна будь-яку світову марку.

Але необхідно пам'ятати: обираючи такі парфуми, ви не можете бути впевненими в їх якості. Як правило, такі парфуми не мають упаковки з необхідною інформацією про виробника та склад рідини. 

Будьте пильними та обачними і тоді ви обов'язково знайдете аромат, який стане вашою бездоганною візитівкою та буде дарувати гарний настрій!

 

Записатись
Подати скаргу