Новини

12 Червень 12:04
Питання відпочинку та оздоровлення дітей обговорили на Всеукраїнській селекторній нараді
Питання відпочинку та оздоровлення дітей обговорили на Всеукраїнській селекторній нараді

На виконання доручення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля 11 червня 2020 року відбулася Всеукраїнська селекторна нарада та засідання центрального міжвідомчого штабу з координування організації та проведення оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2020 року під головуванням заступника міністра Бориса Лєбедцова.

В роботі наради взяла участь заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Наталя Заболотна та керівники обласних департаментів, управлінь, органів державного нагляду та контролю, до компетенції яких відносяться питання організації оздоровлення та відпочинку дітей. Від Головного управління Держпродспоживслужби були присутні перший заступник начальника Олександр Сорочан та головний спеціаліст відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів Ольга Алевська.

В роботі наради взяв участь заступник Міністра охорони здоров'я, Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Він зазначив, що до закінчення карантину, до 22 червня 2020 року, дитячі заклади оздоровлення та відпочинку в Україні працювати не будуть. Попри сказане, він зауважив, що найближчим часом Міністерством охорони здоров’я будуть розроблені тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у закладах оздоровлення та відпочинку дітей, які будуть надіслані в регіони. На їх основі буде розроблено алгоритм відкриття таборів та їх функціонування в умовах особливої епідемічної ситуації.

На нараді було зазначено, що першочерговим є безпека, здоров’я та життя дітей. Тому оздоровлення та відпочинок розпочнеться лише у тому випадку, якщо епідеміологічна ситуація не буде погіршуватись, а комплекс заходів, застосований при підготовці та проведенні оздоровчої кампанії, гарантовано дозволить мінімізувати усі ризики, пов’язані із COVID -19 та іншими респіраторними хворобами.

Що стосується Вінницької області, то 13 позаміських закладів оздоровлення та відпочинку готові в максимально короткі терміни по завершенню карантину розпочати оздоровчий сезон.

Усі дії, направлені на координацію літньої оздоровчої кампанії на теренах області, здійснюватиме обласний міжвідомчий оперативний штаб, створений розпорядженням голови ОДА від 09.06.2020 № 466 "Про обласний міжвідомчий оперативний штаб із координації проведення оздоровлення та відпочинку дітей".

До відома: за даними органів статистики у Вінницькій області проживає 154773 дітей віком 7-17 років. На оздоровлення і відпочинок дітей у 2020 році в обласному бюджеті передбачено 17 890,0 тис. грн.

 

Записатись
Подати скаргу