Новини

04 Жовтня 09:19
Підприємства-порушники у сфері надання житлово-комунальних послуг зобов’язали повернути споживачам понад 230 тис. гривень
Підприємства-порушники у сфері надання житлово-комунальних послуг зобов’язали повернути споживачам понад 230 тис. гривень

Починаючи з III кварталу 2016 року, територіальні органи Держпродспоживслужби здійснюють перевірки суб’єктів господарювання з питань дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

Зокрема, у сфері надання житлово-комунальних послуг фахівцями секторів контролю за регульованими цінами головних управлінь Держпродспоживслужби у Кіровоградській, Миколаївській, Полтавській та Харківській областях в ході перевірок встановлено порушення тарифоутворення на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, вивезення побутових відходів, плати за проживання у гуртожитку.

Основні причини допущених порушень: включення до собівартості надання комунальних послуг непередбачених законодавством та завищених витрат, справляння плати з населення за тарифами, що перевищують встановлені відповідними уповноваженими органами.

До підприємств- порушників застосовано штрафи, а також зобов’язано повернути споживачам надмірно сплачені кошти на загальну суму понад 230 тис.гривень.

Записатись
Подати скаргу