Новини

11 Січень 11:55
Остерігайтеся фальсифікованих продуктів харчування!
Остерігайтеся фальсифікованих продуктів харчування!

З квітня виробників продуктів харчування перевірятимуть без попередження. Таку можливість державні органи отримають з початком дії Закону України "Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров'я та благополуччя тварин".

Сьогодні ж діє мораторій на перевірки бізнесу і єдина можливість перевірити підприємство з’являється, коли придбаний товар завдав шкоди споживачу. Така ситуація сприяє поширенню фальсифікату, торгівлі неякісними та небезпечними для здоров'я продуктами харчування. 

Голова правління громадської організації "Всеукраїнська асоціація з питань захисту прав споживачів" Максим Гончар зазначив, що відсутність контролю якості найбільш помітна в молочній галузі. Молоко, сметану та вершкове масло разбавляють пальмовою олією, додають антибіотики. 

Імпортери, в тому числі європейські, масово збувають на українському ринку неліквід, щороку його стає все більше.

Максим Гончар: "Українці ментально сприймають імпортне як більш якісне. Насправді ж, перевірені нами польські сири на 100% виявились фальсифікатом: вся продукція в різному відсотковому складі містила жири немолочного походження. Супровідної документації немає: ні паспорту якості, ні митної декларації, ні транспортної накладної. Все це контрабанда! Чому продукція незаконно потрапляє на наш ринок - питання до Служби безпеки України".

 

 

Записатись
Подати скаргу