Новини

26 Січень 16:11
Основні вимоги для перевезення домашнього улюбленця закордон
Основні вимоги для перевезення домашнього улюбленця закордон

Законодавством України визначено порядок перевезення тварин, який передбачає отримання ветеринарного паспорту для тварини, її чіпування та щеплення. Про це повідомив директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Борис Кобаль у прямому ефірі програми "Новий День".

"Для того, щоб вивезти тварину в іншу державу, зокрема, до країни ЄС, власник повинен виконати вимоги цієї країни. Тварина має бути чіпована, мати ветеринарний сертифікат та щеплення проти сказу", – зазначив він щодо вимог некомерційного переміщення домашніх тварин.

Чіпувати тварину та отримувати для неї паспорт міжнародного зразка можна у приватній і в державній установах ветеринарної медицини.

Для отримання міжнародного ветеринарного сертифіката власник повинен забезпечити тварині щеплення проти сказу не пізніше, як за 30 днів до отримання документа. Також до ветеринарного сертифіката має бути додана довідка про результати експертизи діагностичного закладу на напругу антитіл щодо сказу. Це дослідження на наявність антитіл до збудника сказу робиться не раніше, ніж за 30 днів після дати вакцинації і не пізніше ніж за три місяці після проведення щеплення.

Дане дослідження має проводитися лабораторією, уповноваженою Європейською Комісією. В Україні єдиною установою, яка уповноважена проводити лабораторні дослідження сироватки крові на наявність антитіл до збудника сказу є Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. 

Отримавши результати даної експертизи, власник має звернутися за місцем реєстрації тварини в державну установу ветеринарної медицини та отримати ветеринарне свідоцтво – форму №1. Ці всі відмітки можуть заноситися в міжнародний паспорт тварини. І на підставі цих документів та експертного висновку державними інспекторами ветеринарної служби на кордоні та транспорті висновку видається міжнародний ветеринарний сертифікат.

Довідково:
Лабораторія приймання патологічного матеріалу знаходиться за адресою: 03151, м. Київ, вул. Волинська, 12. Працює з понеділка по п’ятницю, з 9 до 17 години. Телефон (044) 377-53-85, е-mail – priemkapat@vetlabresearch.gov.ua.

 

 

Записатись
Подати скаргу