Новини

27 Червень 11:34
Оперативна інформація щодо спалаху гострої кишкової інфекції в Чечельницькому районі
Оперативна інформація щодо спалаху гострої кишкової інфекції в Чечельницькому районі

Станом на 27 червня 2018 року в інфекційному відділенні Бершадської окружної  лікарні інтенсивного лікування та  у Чечельницькій лікарні планового лікування знаходиться 62 особи, серед яких 23 дитини з ознаками гострої кишкової інфекції. Всім госпіталізованим встановлено попередній діагноз "Гострий гастроентероколіт". Перебіг захворювання у всіх хворих середнього ступеню важкості.

Всього в святкуванні випускних вечорів  в Чечельницькому районі в с. Бондурівка приймало  участь 68 осіб та в с. Стратіївка - 85 осіб.

Спалах виник після святкування випускного вечору у вказаних селах. Святкові вечері проводились в приміщенні сільського будинку культури та в приміщенні школи.

Страви для святкування обох випускних вечорів замовлялись та готувались в кафе "Вербка" СТ "Вікторія-П" с. Вербка Чечельницького району та доставлялись до місць проведення заходів (с.Бондурівка, с.Стратіівка) приватним транспортом власника кафе, без холодильного обладнання. Працівники кафе були допущені до роботи  без пройденого медичного огляду в повному об’ємі, технологічного, холодового інвентарю не достатньо, приміщення потребують ремонту. Дослідження питної води, на якій готувалися страви, відсутні.

Бактеріологічні лабораторні дослідження матеріалу відібраного від хворих осіб, працівників кафе "Вербка", проб готових страв, питної води та змивів з об’єктів внутрішнього середовища кафе "Вербка"тривають.

До адміністративної відповідальності притягнуто власницю кафе  та директора Стратіївського НВК.

Про подальший перебіг та результати лабораторних досліджень буде проінформовано додатково.

 

Записатись
Подати скаргу