Новини

21 Червень 11:32
Оперативна інформація щодо ліквідації наслідків забруднення р. Рось в межах Погребищенського району станом на 21 червня
Оперативна інформація щодо ліквідації наслідків забруднення р. Рось в межах Погребищенського району станом на 21 червня

Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області інформує, що структурним підрозділом ДУ «ВОЛЦ МОЗ України» 19 червня відібрано та доставлено на дослідження 15 проб питної води із криниць с. Збаржівка та 2 проби води із сільського водогону. На сьогоднішній день матеріали знаходяться в роботі.

Беручи до уваги, що у воді криниць с. Збаржівка при попередніх дослідженнях були виявлені залишкові кількості пестицидів, місцевою владою організовано щоденний підвіз питної води автоцистернами.

Головним управлінням Держпродспоживслужби у Вінницькій області направлені пропозиції голові Погребищенської районної державної адміністрації та сільському голові с. Збаржівка щодо організації та термінового проведення позачергового ремонту, ревізії, очищення криниць, в першу чергу тих, де виявлено забруднення, і споруд місцевого водогону с. Збаржівка, з подальшою їх дезінфекцією.

20 червня відбулась сесія Погребищенської районної ради, на якій заслухано питання щодо ситуації, що склалась в с. Збаржівка в зв’язку із хімічним забрудненням води відкритих водойм та джерел децентралізованого водопостачання. Зі сторони районного управління Держпродспоживслужби увагу присутніх акцентовано на необхідності виконання пропозицій, наданих службою органам виконавчої ради району та сільському голові с. Збаржівки, з питань подолання наслідків забруднення.

 

Записатись
Подати скаргу