Новини

01 Листопад 15:55
Не годуйте дітей грибами!
Не годуйте дітей грибами!

Вчора, 31 жовтня 2017 року, в одному із сіл області трапилося лихо: майже вся сім'я опинилася у лікарні після вживання страви з лісових грибів. Назву грибів мати не знає, збирали на околицях села, у лісі. Троє дітей віком 8, 12 та 14 років у стані середнього ступеню важкості госпіталізовані у Вінницьку обласну дитячу клінічну лікарню. Батьки отримують лікування у відділенні невідкладних станів районної лікарні.

Восени поточного року вже зареєстровано 39 випадків отруєнь дикорослими грибами, постраждало 62 особи, з них 10 дітей. Летальних випадків не зареєстровано. Групові отруєння були зареєстровані у 12 випадках, постраждалих було 31 особа, з них 9 дітей.

Важкий перебіг отруєння було зареєстровано у 4 осіб (6%), середній ступень важкості у 52 осіб (84%), а легкий - у 6 (10%). Переважна більшість потерпілих за віком 18-60 років – 41 особа (66%), 11 осіб (18%)  – люди похилого віку, дітей серед постраждалих – 10 (16%).

Пам'ятайте! Якщо після вживання грибів ви спостерігаєте у себе або своїх близьких симптоми отруєння – негайно звертайтесь за медичною допомогоюНе викидайте залишки грибів – аналіз допоможе лікарям швидше визначити вид отрути та надати кваліфіковану допомогу.

Не годуйте дикорослими грибами дітей та людей похилого віку! Дбайте про своє здоров'я та здоров'я ваших рідних!

 

Записатись
Подати скаргу