Новини

27 Травень 14:43
На Всеукраїнській селекторній нараді обговорили питання оздоровленння та відпочинку дітей
 На Всеукраїнській селекторній нараді обговорили питання оздоровленння та відпочинку дітей

23 травня у приміщенні обласної філії ПАТ "Укртелеком" відбулась Всеукраїнська селекторна нарада з питань підготовки до літньої  оздоровчої кампанії 2019 року.

Вінницьку область у регіональній студії представляли заступник голови обласної державної адміністріції Ігор Івасюк, директор Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Наталя Заболотна, в.о. директора Департаменту освіти і науки ОДА Володимир Буняк, начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Тетяна Дорош, начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню Департаменту охорони здоров'я ОДА Тетяна Бондаренко.

На нараді були присутні перший заступник Головного управління  Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександр Сорочан та головний спеціаліст відділу санепіднагляду та організації розслідування спалахів Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Ольга Алевська.
  
Захід відбувся під головуванням директора Департаменту захисту прав дітей та усиновлення Мінсоцполітики Руслана Колбаси, який заслухав представників профільних установ, що відповідають за належне проведення оздоровлення дітей. Вони, в свою чергу, відзвітували про стан вимог пожежної та техногенної безпеки, дотримання санітарного законодавства дитячими закладами оздоровлення та відпочинку, а також інші важливі питання. Також було заслухано представників регіонів України з відповідною інформацією про підготовку до оздоровчої кампанії.

Доповідаючи, Ігор Івасюк повідомив, що цьогоріч на Вінниччині заплановано забезпечити оздоровчими та відпочинковими послугами  95500  дітей шкільного віку, 80% з яких – діти пільгових категорій. Посадовець зазначив, що в питанні організації належного дитячого оздоровлення та відпочинку основним завданням обласної влади є забезпечення безпеки дітей. Під час селекторної заступник голови ОДА акцентував увагу присутніх на безпечному перебуванні дітей в оздоровчих закладах, якісному харчуванні, належному медико-санітарному забезпеченні, дотриманні правил протипожежної безпеки та безпеки під час перевезень дітей, а також на організації змістовного дозвілля і фізкультурно-оздоровчих заходів.

"Наше завдання у цьому році – забезпечити оздоровчими та відпочинковими послугами не менше 50% дітей шкільного віку, а дітей-сиріт і дітей, чиї батьки загинули в зоні бойових дій на Сході України – стовідсотково", – наголосив Ігор Івасюк.

У свою чергу, директор Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Наталя Заболотна повідомила, що протягом літа оздоровчі послуги надаватимуть 15 позаміських закладів оздоровлення та відпочинку, 264 табори з денним перебуванням та 3 наметових табори. Усі табори області мають задовільну матеріально-технічну базу, придатну для ефективної організації оздоровчого процесу. Загальна потужність дитячих оздоровниць за одну зміну складає 5680 ліжко-місць, що дозволяє протягом літнього періоду оздоровити майже 22 тисячі дітей.

Відповідно до Порядку проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку і присвоєння їм відповідних категорій протягом червня-серпня 2019 року заплановано проведення атестації 5 позаміських закладів оздоровлення та відпочинку. 
Розпочато перевірки готовності оздоровчих закладів до  роботи у літній період.

 

Записатись
Подати скаргу