Новини

28 Вересень 15:30
На Вінниччині зафіксовано чотири нових випадки отруєння грибами
На Вінниччині зафіксовано чотири нових випадки отруєння грибами

Лише за тиждень зареєстровано чотири нових випадки отруєння лісовими грибами на Вінничині. Загалом постраждало 8 осіб.

Так, в с. Вили Томашпільського району сім'я із 4-х чоловік отруїлася грибами, які вони назбирали у лісовому масиві поблизу села. Із симптомами гострого отруєння всіх членів родини госпіталізували в реанімаційне відділення Томашпільської районного лікарні. 

45-річна жителька міста назбирала дикорослих грибів у лісі с. Приборівка Липовецького району. Після вживання смажених грибів вона відчула різке погіршення стану здоров'я: з'явилася нудота, біль в животі та діарея. Машиною швидкої допомоги жінку було доставлено до реанімаційного відділення Вінницької міської клінічної лікарні.

Ще три випадки зареєстровані у Калинівському та Козятинському районах м.Вінниці. Завдяки своєчасно наданій медичній допомозі всі постраждалі залишилися живі.

Восені 2017 року в області вже було зареєстровано 20 випадків отруєння дикорослими грибами та постраждало 34 особи, серед яких 3 дітей-підлітків. 

Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області ще раз нагадує, що дикорослі гриби важкі для перетравлення та є небезпечним продуктом харчування. При перших ознаках отруєння необхідно негайно викликати швидку медичну допомогу. До її приїзду спробувати самостійно очистити шлунок: випити декалька літрів води з додаванням невеликої кількості марганцівки або сольового розчину.

При своєчасному зверненні до лікувальних установ одужання відбувається протягом однієї доби. Смертельні випадки рідкісні і відбуваються у разі відсутності своєчасно наданої медичної допомоги.

Зволікати у випадках отруєння грибами не варто, це може коштувати життя!

 

Записатись
Подати скаргу