Новини

16 Вересень 12:01
На Вінниччині за минулий тиждень Держпродспоживслужба провела 1497 моніторингових обстежень на предмет дотримання протиепідемічних вимог
На Вінниччині за минулий тиждень Держпродспоживслужба провела 1497 моніторингових обстежень на предмет дотримання протиепідемічних вимог

На виконання доручення Прем’єр-міністра України та за результатами селекторної наради членів Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій із головами обласних та Київської міської державної адміністрації від 20 червня 2020 року спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводиться щоденний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання вимог тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики COVID-19.

Так, за період з 08 по 15 вересня 2020 року спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області було проведено 1497 моніторингових обстежень суб'єктів господарювання, а саме:

  • Перевірено закладів громадського харчування – 275, з них з порушеннями – 31. Вжито заходів: складено протоколів – 17, направлено приписів щодо усунення недоліків – 12, інформовано органи влади – 9.
  • Перевірено об’єктів торгівлі продовольчими товарами – 665, з них з порушеннями – 153. Вжито заходів: складено протоколів – 50, направлено приписів щодо усунення недоліків – 75, інформовано органи влади – 34, інформовано правоохоронні органи – 8.
  • Перевірено об’єктів торгівлі непродовольчими товарами – 450, з них з порушеннями – 75. Вжито заходів: складено протоколів – 22, направлено приписів щодо усунення недоліків – 23, інформовано органи влади – 16.
  • Проведено 107 перевірок роботи агропродовольчих ринків, з них порушення виявлялись в 27 випадках. Вжито заходів: складено протоколів – 11, направлено приписів щодо усунення недоліків – 12.

Крім цього, з початку навчального року проведено 408 моніторингових обстежень загальноосвітніх навчальних закладів, в 57 (14%) з яких виявлені порушення протиепідемічних вимог, визначених постановою №50 Головного державного санітарного лікаря України. За результатами зазначених обстежень, притягнуто до адміністративної відповідальності 18 осіб, направлено 22 приписи суб’єктам господарювання та 6 листів в органи влади.

З метою висвітлення процесу та результатів перевірок суб’єктів господарювання проведено 14 перевірок із залученням засобів масової інформації.

 

 

Записатись
Подати скаргу