Новини

28 Лютий 17:39
На Вінниччині відбулась нарада щодо проведення комплексу весняно-польових робіт у 2019 році
На Вінниччині відбулась нарада щодо проведення комплексу весняно-польових робіт у 2019 році

Сьогодні, 28 лютого 2019 року, в Інституті кормів та сільського господарства Поділля НААН відбулась обласна нарада щодо організації підготовки і особливостей проведення комплексу весняно-польових робіт у 2019 році. 

У заході взяли участь: голова облдержадміністрації Валерій Коровій; перший заступник голови ОДА Андрій Гижко; директор департаменту АПК, екології та природних ресурсів Микола Ткачук; директор Інституту кормів та сільського господарства Поділля Олександр Корнійчук; начальник відділу реєстрації сільськогосподарської техніки Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Василь Бартко; начальник відділу контролю за обігом захисту рослин ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Сергій Франков.

 

Серед запрошених на нараді також були присутні керівники та спеціалісти сільськогосподарських підприємств; постачальники засобів захисту рослин, добрив, насіння і сільськогосподарської техніки. 

Директор профільного департаменту Микола Ткачук розповів про стан підготовки, основні тенденції та особливості весняно-польових робіт у 2019 році.

Посадовець зазначив, що ключовою зерновою культурою Вінниччини традиційно залишається кукурудза, площі посівів під цією культурою зростуть приблизно на 5 %. На 16 % зростуть площі сої, оскільки попит на цю культуру у світі постійно зростає.

Окрім того, соблива увага була приділена утриманню площ під посів цукрових буряків. Оскільки зменшення дохідності від вирощування цукрових буряків, що відмічалось в минулому році, є тимчасовим, посіви цієї культури необхідно планувати в своїх виробничих програмах. Вінниччина являється лідером по виробництву цукру і ця першість буде збережена і в подальших роках. 

Начальник відділу контролю за обігом захисту рослин Сергій Франков ознайомив присутніх з діючими вимогами законодавства в сфері насінництва та бджолярства. 

Окрема увага була приділена ризику, що пов'язаний із посівним матеріалом. Даний ризик можна звести до мінімуму у три кроки: провести аналіз посівних якостей насіння, зробити фітопатологічну діагностику посівного матеріалу, підібрати оптимальний фунгіцидний протруйник.  

Начальник відділу реєстрації сільськогосподарської техніки Василь Бартко надав інструкції щодо порядку видачі посвідчень тракториста-машиніста та реєстрації сільськогосподарської техніки у 2019 році. 

 

Записатись
Подати скаргу