Новини

09 Квітень 14:06
На Вінниччині суб’єкти господарювання вивчали нові можливості для експорту продукції
На Вінниччині суб’єкти господарювання вивчали нові можливості для експорту продукції

Сьогодні, 9 квітня, відбувся круглий стіл "Що варто знати про експорт до ЄС", спрямований на підвищення поінформованості учасників щодо можливостей виходу продукції на європейські ринки.

Захід було організовано Департаментом міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації в рамках виконання плану заходів Програми економічного і соціального розвитку Вінницької області на 2019 рік.

До участі у круглому столі долучились представники органів державної влади, експерти, суб’єкти господарювання та представники навчальних закладів.

 

В ході роботи круглого столу були розглянуті питання: митного законодавства, оформлення пакету документів, санітарно-епідеміологічних та ветеринарних вимог при експорті товарів до ЄС.

Вітаючи учасників, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко зазначив про неабияку важливість заходу, який, окрім іншого, сприятиме підвищенню конкурентоспроможності місцевих виробників як на внутрішньому, так і на зовнішніх ринках: "Минулого року Вінниччина здійснювала торговельні операції з понад 140 країнами світу, зовнішньоторговельний оборот області склав близько 2 млрд. дол. США, з яких 1 млрд. 450 млн. дол. США склав експорт, що відображає позитивне сальдо зовнішньоторговельного балансу. За останні 2 роки обсяги експорту Вінницької області зросли вдвічі, що свідчить про те, що наша продукція користується попитом на європейських ринках".

В свою чергу, представники Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області та Вінницької митниці ДФС ознайомили учасників круглого столу з порядком митного оформлення товарів, вимогами до походження товарів в рамках Угоди поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, ветеринарно-санітарними та фітосанітарними вимогами країн ЄС.

Саме практичний аспект проведення круглого столу та можливість напряму поставити запитання фахівцям дозволив учасникам заходу зробити перші кроки до експорту власної продукції.

 

Записатись
Подати скаргу