Новини

25 Лютий 10:43
На Вінниччині розглянули актуальні питання ведення галузі бджільництва
На Вінниччині розглянули актуальні питання ведення галузі бджільництва

22 лютого 2019 року в приміщенні ТОВ СП "Мед Поділля" відбулась нарада з актуальних питань ведення галузі бджільництва Вінницької області.

В нараді взяли участь: перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко; директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Микола Ткачук; перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександр Сорочан; спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області; голови районних спілок пасічників; провідні пасічники районів.

 

Захід відкрив перший заступник голови ОДА Андрій Гижко та зазначив:

"Ми сьогодні запросили вас для того, щоб обговорити актуальні питання ведення бджільництва в області, дотримання ветеринарно-санітарних вимог у галузі, а також безпеки використання засобів захисту рослин.

Питання розвитку вітчизняного бджільництва є надзвичайно важливим, адже кількість нових ринків збуту цієї продукції впродовж останніх років зростає".

Про розвиток галузі бджільництва у Вінницькій області  у формі презентації інформував  директор  Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Микола Ткачук, він, зокрема, зазначив:

"Як профільний департамент, ми хочемо винести сьогодні на нараду пропозицію про формування в області реєстру бджолярів (базу даних), також хочемо запропонувати вам створити інтерактивну мапу посівів сільськогосподарських культур, зокрема, медоносів: соняшника, гречки та ін.

Той, хто займається бджільництвом, зможе безперешкодно отримати інформацію і в подальшому комунікувати з керівниками сільгоспформувань, які здійснюють посіви".

Основні вимоги санітарного законодавства щодо застосування пестицидів у народному господарстві довів до відома учасників наради Володимир Хитрук - начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

З нормативно-правовими актами в галузі бджільництва, порядком реєстрації пасік та правилами проведення обстеження пасіки при підозрі на отруєння та із профілактичними мірами з недопущення отруєння бджіл пестицидами ознайомив присутніх начальник відділу державного нагляду Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Віталій Червань.

Начальник відділу контролю за обігом захисту рослин Управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Сергій Франков поінформував учасників наради про застосування в області засобів захисту рослин у відповідності до Переліку пестицидів, дозволених до використання в Україні.

В обговоренні питань порядку денного взяли участь голови районних спілок пасічників, пасічники з різних районів області.

 

 

Записатись
Подати скаргу