Новини

27 Листопад 15:38
На Вінниччині пройшла низка семінарів щодо впровадження системи НАССР у освітніх закладах!
На Вінниччині пройшла низка семінарів щодо впровадження системи НАССР у освітніх закладах!

25-27 листопада 2019 року на базі Тростянецької, Немирівської та Іллінецької районних державних адміністрацій відбулись семінар-наради, присвячені обговоренню впровадження системи НАССР у освітніх закладах області.

Проведення заходів було організовано спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області та представниками районних управлінь Держпродспоживслужби.

У якості слухачів були запрошені працівники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та об’єднаних територіальних громад, які відповідають за організацію харчування в закладах освіти району; працівники шкільних і дошкільних закладів, які мають відношення до харчування дітей; фізичні особи-підприємці, що проводять обіг харчових продуктів чи є власниками закладів громадського харчування. 

В ході семінару начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Андрій Салюк розповів про основні вимоги та терміни щодо впровадження системи НАССР в харчоблоках закладів освіти, яка повинна посилити контроль щодо якості та безпечності харчових продуктів. Ця система дозволить зменшити кількість інфекційних захворювань, пов’язаних з організацією харчування в школах та дитячих садочках.

Також він наголосив, що при укладанні договорів з постачальником, адміністрації освітніх закладів слід звертати увагу на те, чи зареєстрований постачальник належним чином та чи наявний у нього акт обстеження Держпродспоживслужби.

Окрім того, були обговорені основні види порушень вимог санітарного законодавства, які реєструються в шкільних і дошкільних установах та шляхи їх вирішення.

 

Записатись
Подати скаргу