Новини

05 Січень 10:57
На Вінниччині протягом грудня Держпродспоживслужба перевірила дотримання протиепідемічних вимог на 6794 об'єктах
На Вінниччині протягом грудня Держпродспоживслужба перевірила дотримання протиепідемічних вимог на 6794 об'єктах

На виконання доручення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, за результатами селекторної наради членів Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій із головами обласних та Київської міської державних адміністрацій від 20 червня 2020 року, Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області інформує, що в період з 29 грудня 2020 року по 05 січня 2021 року спеціалістами структурних підрозділів проведено 976 моніторингових обстежень суб’єктів господарювання різних форм власності щодо дотримання протиепідемічних вимог, регламентованих постановами Головного державного санітарного лікаря України з профілактики поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

З них:

  • закладів громадського харчування – 145, з порушеннями - 10, направлено приписів щодо усунення недоліків – 9, інформовано органи влади – 3;
  • об’єктів торгівлі продовольчими товарами – 438, з порушеннями – 45, направлено приписів щодо усунення недоліків – 30, інформовано органи влади – 6;
  • об’єктів торгівлі непродовольчими товарами – 286, з порушеннями – 31, направлено приписів щодо усунення недоліків – 19, інформовано органи влади -9;
  • агропродовольчих ринків - 58, з порушеннями - 16, направлено приписів щодо усунення недоліків – 6, інформовано органи влади –4.

Протягом грудня 2020 року охоплено перевірками 6794 об’єкти, при цьому порушення виявлялись на 770 з них (11,3%).

Найбільша питома вага порушень зареєстрована:

  • на агропродовольчих ринках – 18,2% (проведено перевірок 373, виявлено порушень 68);
  • на об’єктах торгівлі продовольчими товарами – 14,7% (проведено перевірок 2611, виявлено порушень 384);
  • на об’єктах торгівлі непродовольчими товарами – 12,9% (проведено перевірок 1900, виявлено порушень 245);
  • у закладах громадського харчування – 7,6% (проведено перевірок 960, виявлено порушень 73).

За виявлені порушення притягнуто до адміністративної відповідальності 228 осіб, направлено 343 приписи щодо усунення недоліків, підготовлено 180 листів в органи влади.

В ході обстежень найчастіше виявляються такі основні порушення протиепідемічних вимог: відсутність засобів індивідуального захисту у працівників чи у відвідувачів; недостатня кількість дезінфікуючих засобів або взагалі їх відсутність; недотримання соціальної дистанції; нехтування вимогами щодо проведення температурного скринінгу працівникам перед початком робочої зміни.

 

Записатись
Подати скаргу