Новини

12 Березень 15:55
На Вінниччині представили пілотний проект з контролю сирого молока
На Вінниччині представили пілотний проект з контролю сирого молока

Сьогодні, 12 березня 2019 року, в Департаменті агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької обласної державної адміністрації пройшла нарада щодо започаткування пілотного проекту з контролю сирого молока в рамках швейцарсько-українського проекту "Створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні".

В роботі наради взяли участь: перший заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Андрій Гижко, начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Григорій Сидорук, заступник директора департаменту – начальник управління державного контролю Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Микола Білоус, керівник Проекту з безпечності молока САФОЗО Ігор Кравченко.

Серед присутніх на нараді були представники Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької  облдержадміністрації; спеціалісти Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області; керівники Вінницької регіональної та міжрайонних державних лабораторій Держпродспоживслужби; керівники структурних підрозділів з питань АПК райдержадміністрацій; виробники молока та представники пунктів заготівлі молока і молокопереробних підприємств.

Основною метою проведення наради було інформування потенційних учасників пілотного проекту про особливості впровадження програми контролю сирого молока в області, важливість прозорої та простежуваної системи контролю якості та безпечності сирого молока.

Діяльність проекту спрямована на: надання технічної допомоги Держпродспоживслужбі, а саме - розробці і введені в дію сучасної системи інспектування безпечності харчових продуктів на основі оцінки ризиків у молочному ланцюгу додаткової вартості; на надання допомоги молокопереробному виробництву у запровадженні консультативної програми для поліпшення виробництва безпечного та високоякісного молока на рівні первинного виробництва. 

В ході наради Ігор Кравченко презентував проект Наказу про затвердження Вимог до безпечності та якості молока і молочних продуктів та окреслив концепцію пілотного проекту "Програма контролю сирого молока".

В свою чергу, Микола Білоус поінформував присутніх щодо нового харчового законодавства, зокрема про державний контроль виробництва молока та введення його в обіг.

Наприкінці наради усі присутні мали змогу задати спеціалістам додаткові питання та прояснити для себе саму концепцію створення проекту.

 

Записатись
Подати скаргу