Новини

21 Травень 13:02
На Вінниччині обговорили заходи з протидії дискримінації за ознакою статі
На Вінниччині обговорили заходи з протидії дискримінації за ознакою статі

20 травня 2020 року в онлайн режимі відбулось засідання Експертної ради з питань протидії дискримінації за ознакою статі.

У заході взяли участь: заступник директора Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА Олександр Мельник; начальник відділу контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю управління захисту споживачів ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Юлія Білик; голова Індустріального Гендерного Комітету з Реклами Ірина Лилик та голова Вінницького Регіонального Представництва Альона Танасійчук.

В ході засідання учасники обговорили результати роботи Експертної ради у 2019 році, організацію здійснення моніторингу розміщення дискримінаційної реклами за ознакою статі у Вінницькій області, національне законодавство у сфері реклами щодо протидії дискримінації.

Жваву дискусію викликали результати заходів на виявлені порушення у розміщенні рекламної продукції підприємствами м. Вінниця, що містить елементи дискримінації за ознакою статі.

Члени Експертної ради зазначили, що для суспільства важливо дотримання підприємцями Закону України "Про рекламу", Конвенції Організації Об'єднаних Націй про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок (CEDAW) та Стандарту "Недискримінаційна реклама за ознакою статті", а рекламодавці, рекламовиробники та оператори зовнішньої реклами мають нести професійну відповідальність за рекламний продукт, налагоджувати комунікацію та відповідальність рекламістів в своїй команді.

 

 

Записатись
Подати скаргу