Новини

30 Червень 12:04
На Вінниччині фахівці Держпродспоживслужби з представниками ЗМІ перевірили виконання протиепідемічних вимог в закладах громадського харчування міста
На Вінниччині фахівці Держпродспоживслужби з представниками ЗМІ перевірили виконання протиепідемічних вимог в закладах громадського харчування міста

26 червня 2020 року фахівці Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області разом з представниками ЗМІ провели чергове обстеження закладів громадського харчування міста на дотримання протиепідемічних карантинних вимог.

В ході рейду перевірили декілька закладів на початку вулиці Брацлавської: кафетерій, кав’ярню, заклад зі стравами східної кухні (готують лише на виніс), ресторан  та магазин харчових продуктів.

Першочергово, фахівці звертали увагу на наявність засобів дезінфекції, масок і рукавичок у персоналу та перевіряли наявність графіку прибирань і таблиці температурних скринінгів. Також, дивились аби в закладі були в наявності спиртовмісні антисептики, доступні для клієнтів.

Окрім того, надавали рекомендації аби соломинки, дерев’яні палички, кришечки від одноразових стаканчиків та самі стаканчики не знаходилися на відкритому просторі, а меню було заламіноване, щоб його можна було продезінфікувати.

Виявляється, серед працівників перевірених закладів далеко не всі знали про те, що необхідно вести графіки чи вимірювати перед початком робочого дня температуру. Як і про те, що з 24 червня розпочинати свій робочий день можна з 10 ранку.

До прикладу, в кафетерію на момент перевірки не було термометрів та, відповідно, і графіку вимірювання температур. Не було також графіку прибирань, а ще – дезінфекційного засобу для миття підлоги. Як з'ясувалось, на керівництво закладу раніше вже складали адміністративний протокол представники Національної поліції, тому, поки немає розгляду суду - другий протокол не складуть. 

В закладі зі стравами східної кухні у продавця була лише одна багаторазова маска, яка постійно зісковзувала з носу, запасу масок не було, як і доступного антисептику для відвідувачів.

В ресторані також виявили порушення: відсутні графіки температурного скринінгу та графіки прибирань, меню незаламіноване, в закладі немає посудомийної машини і використаний посуд миють вручну.

Загалом, в результаті цієї перевірки фахівців Держпродспоживслужби склали два адміністративні протоколи ст. 42 КУпАП на ресторан та заклад зі стравами східної кухні, що тягне за собою накладання штрафу на громадян від одного до дванадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Записатись
Подати скаргу