Новини

11 Червень 10:23
На Вінниччині Держпродспоживслужба виявила, що близько 10% суб'єктів господарювання не дотримуються протиепідемічних заходів: які порушення є основними?
На Вінниччині Держпродспоживслужба виявила, що близько 10% суб'єктів господарювання не дотримуються протиепідемічних заходів: які порушення є основними?

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області продовжують проводити комісійні моніторингові обстеження щодо дотримання обмежувальних заходів та вимог протиепідемічного режиму в умовах карантину.

Станом на 10 червня 2020 року фахівцями міських та районних управлінь ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області, самостійно або комісійно з представниками Національної поліції та органів місцевого самоврядування, здійснено 27 884 моніторингові обстеження ринків, продовольчих магазинів, магазинів побутової хімії, аптек, ветеринарних аптек, АЗС, банкоматів, перукарень та салонів краси, автовокзалів тощо в ході яких складено 68 протоколів про адміністративні правопорушення.

При здійсненні моніторингових обстежень об’єктів нагляду, 10 червня 2020 року, спеціалістами Головного управління виявлено 40 порушень протиепідемічних вимог щодо профілактики коронавірусних захворювань із 426 обстежень, що складає 9,3 %, основними з яких були:

1. Відсутність засобів індивідуального захисту у працівників чи у відвідувачів - 23 об’єкти:

  • заклади громадського харчування - 5 (смт. Теплик, м. Жмеринка, м. Гайсин, м. Бар, м. Калинівка);
  • продовольчі магазини - 10 (Теплицький район - 2, Літинський - 4, Томашпільський - 2, Гайсинський - 2);
  • непродовольчі магазини - 6 (м. Козятин, смт. Чернівці, смт. Томашпіль - 4);
  • перукарні - 1 (м. Томашпіль);
  • аптека - 1 (смт. Літин).

2. Відсутність або недостатня кількість дезінфікуючих засобів - 7 об’єктів:

  • заклади громадського харчування - 7 (м. Калинівка - 5; Барський район - 2).

3. Не обладнано місце для миття рук, відсутні антисептики - 2 об’єкти:

  • продовольчі магазини - 1 (м. Жмеринка);
  • промислові магазини - 1 (м. Калинівка).

4. Не відмічено дистанційні позначки - 7 об’єктів:

  • заклади громадського харчування - 5 (м. Калинівка - 1 , Вінницький район - 4);
  • продовольчі магазини - 1 (м. Іллінці);
  • аптека - 1 (м. Калинівка).

5. Реалізація продукції без упаковок - 1 об'єкт:

  • продовольчий магазин - 1 (м. Бершадь).

По виявлених порушеннях направлено 12 інформаційних повідомлень в органи влади та Національну поліцію, надано рекомендації власникам об’єктів про усунення виявлених порушень. Оперативно було усунено порушення в 40 випадках.

Станом на 10 червня 2020 року, після проведення лабораторних досліджень питної води та за погодженням із структурними підрозділами Головного управління, в області відкрито 38 дитячих дошкільних закладів на 2199 місць: у м. Вінниця - 21, м. Ладижин - 2, Ямпільському районі - 5, Бершадському районі - 2, Теплицькому районі - 1, Калинівському районі - 2, Тульчинському районі - 5.

Відмовлено у погоджені на початок роботи 6 ДНЗ у м. Вінниця, в т.ч. 3 через відсутність у працівників результатів тестування ІФА.

За результатами моніторингових обстежень ДНЗ направлено 5 інформаційних листів на адресу органів влади.

 

Записатись
Подати скаргу