Новини

14 Січень 09:22
На Вінниччині Держпродспоживслужба провела воркшоп для осіб, відповідальних за харчування в закладах інтернатного типу!
На Вінниччині Держпродспоживслужба провела воркшоп для осіб, відповідальних за харчування в закладах інтернатного типу!кладах інтернатного типу!

10 січня 2020 року в Департаменті освіти і науки Вінницької державної обласної адміністрації було проведено навчання для директорів, кухарів та дієтичних сестер закладів інтернатного типу обласного підпорядкування.

Під час заходу спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області окреслили основні вимоги та гігієнічні рекомендації щодо організації безпечного харчування вихованців закладів інтернатного типу.

Головний спеціаліст Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Ольга Алевська зазначила основні аспекти санітарно-епідеміологічної ситуації в Україні та області.

В свою чергу, начальник відділу безпечності харчових продуктів Андрій Салюк наголосив на тому, що нове законодавство передбачає контроль усього харчового ланцюга - від лану до столу і навчальний заклад як оператор ринку несе відповідальність за продовольчу сировину і продукти, що отримує для харчоблоків. А відтак, має перевірятися транспорт, маркування, упаковка і навіть температура продукції, аби убезпечити дітей від неякісних продуктів та недобросовісних постачальників.

Учасники заходу отримали усі матеріали, необхідні для впровадження системи НАССР на малих потужностях, а також усі нормативні документи щодо вимог санітарного законодавства до організації харчування дітей.

 

Записатись
Подати скаргу