Новини

21 Грудень 11:37
На Вінниччині Держпродспоживслужба провела низку семінарів щодо впровадження системи НАССР в освітніх закладах області
На Вінниччині Держпродспоживслужба провела низку семінарів щодо впровадження системи НАССР в освітніх закладах області

Протягом 17-21 грудня 2019 року спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області провели низку нарад-семінарів, присвячених обговоренню впровадження системи НАССР в освітніх закладах області. Заходи проводились на базі РДА у Барському, Бершадському, Чечельницькому, Могилів-Подільському, Чернівецькому, Козятинському, Тиврівському, Мурованокуриловецькому та Оратівському районах.

У якості слухачів були запрошені представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, які відповідають за організацію харчування в закладах освіти; працівники шкільних і дошкільних закладів, які мають відношення до харчування дітей; фізичні особи-підприємці, що проводять обіг харчових продуктів чи є власниками закладів громадського харчування.

В ході семінару начальник відділу безпечності харчових продуктів ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Андрій Салюк в доступній формі доніс до присутніх основні вимоги та терміни щодо впровадження системи НАССР на харчоблоках закладів освіти, яка повинна посилити контроль щодо якості та безпечності харчових продуктів. Пояснив, яким чином НАССР дозволить зменшити кількість інфекційних захворювань та харчових отруєнь, пов’язаних з організацією харчування в школах і дитячих садочках.

В свою чергу, начальник Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Володимир Павлущик висвітлив питання використання наявної документації для спрощення введення системи НАССР в навчальні заклади. Розповів, який мінімальний пакет документів необхідно вимагати у постачальників при укладанні угод на постачання харчових продуктів в освітні заклади, зокрема на те, що в першу чергу необхідно звертати увагу на наявність належної реєстрації постачальника та акту обстеження Держпродспоживслужби.

Семінар-наради були організовані таким чином, щоб усі бажаючі могли поставити питання та отримати вичерпні відповіді на них.

 

Записатись
Подати скаргу