Новини

28 Листопад 11:56
На Вінниччині Держпродспоживслужба перевірила якість питної води та готових страв в закладах освіти
На Вінниччині Держпродспоживслужба перевірила якість питної води та готових страв в закладах освіти

Впродовж жовтня-листопада 2019 року у Вінницьку регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міських, районних та міжрайонних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області було доставлено 1084 зразки проб для проведення лабораторних досліджень.

Проби були відібрані у закладах дошкільної освіти, закладах загальної середньої освіти, установах інтернатного типу  та з криниць громадського користування.

З джерел централізованого водопостачання було доставлено 350 проб питної води, з них не відповідало санітарним вимогам за мікробіологічними показниками 125 (36%) проб, за санітарно-хімічними - 139 (40%) проб.

З джерел децентралізованого водопостачання було доставлено 484 проби питної води, з них не відповідало санітарним вимогам за мікробіологічними показниками 318 (66%) проб, за санітарно-хімічними - 304 (63%) проби.

Для вирішення питання покращення якості питної води по всіх виявлених відхиленнях були направлені рекомендаційні листи і пропозиції керівникам та власникам закладів.

При проведені планових та позапланових заходів державного нагляду з дитячих дошкільних та шкільних закладів було доставлено 250 проб готових страв для досліджень на бактеріологічне забруднення, з них 33 (13%) виявилися позитивними.

Керівникам закладів були надіслані пропозиції щодо проведення заходів для унеможливлення в подальшому забруднення страв, посилення контролю за дотриманням правил особистої гігієни працівниками та проведення генерального прибирання приміщень харчоблоку.

 

Записатись
Подати скаргу