24 грудня 2019 року на базі Вінницької РДА спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області провели семінар-навчання щодо впровадження системи НАССР у освітніх закладах.
Захід проходив за участі начальника відділу безпечності харчових продуктів Андрія Салюка та головного спеціаліста відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів Ольги Алевської.
У якості слухачів були запрошені керівники освітніх закладів та працівники харчоблоків, які відповідають за організацію харчування дітей.
У ході обговорень Андрій Салюк зазначив, що нині у навчально-виховних закладах усіх регіонів України триває активне впровадження системи контролю безпеки харчування. За вимогами чинного законодавства, адміністрації освітніх установ зобов’язані розробити, впровадити і постійно підтримувати принципи системи HACCP, що дасть змогу забезпечити належний контроль за виробниками та постачальниками, за якістю і безпечністю сировини.
В свою чергу Ольга Алевська зазначила, що впровадження системи HACCP дозволить зменшити кількість інфекційних захворювань та харчових отруєнь, пов’язаних з організацією харчування в школах і дитячих садочках.