Новини

13 Березень 11:27
Магазин товарів для дому JYSK отримав штрафні санкції у розмірі 170 тисяч гривень
Магазин товарів для дому JYSK отримав штрафні санкції у розмірі 170 тисяч гривень

Спеціалістами відділу ринкового нагляду Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області 27 лютого 2019 року було здійснено планову перевірку ТОВ "ЮСК Україна", магазин "JYSK", що знаходиться у м. Вінниця.

В результаті заходу державного нагляду було виявлено невідповідність вимогам чинного законодавства про державний ринковий нагляд, а саме: на 20 позиціях освітлювальних приладів відсутній знак відповідності технічному регламенту, що є порушенням п. 19 Постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015р. №1067 "Про затвердження Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання" та п. 2 ч. 2 ст. 44 ЗУ "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції"

Окрім цього, товариством не було надано документів, відповідно яким встановлюється походження даної продукції, що дає право вважати даного суб’єкта господарювання таким, що ввів дану продукцію в обіг.

Отже, згідно вищезазначених порушень, на ТОВ "ЮСК Україна" було накладено адміністративно-господарські санкції у розмірі 10 000 неоподаткованих мінімумів громадян загальною сумою 170 000 гривень.

 

Записатись
Подати скаргу