Новини

13 Серпень 12:00
Кір не відступає - зробіть щеплення дитині до початку навчального року!
Кір не відступає - зробіть щеплення дитині до початку навчального року!

Кір – інфекційна хвороба, що вражає людей, які не мають імунітету проти цього захворювання.

Основними симптомами кору є: висока температура, нежить, кашель, висип, іноді до симптомів додаються блювання і пронос. Кір небезпечний тим, що може ускладнитися пневмонією, вушною інфекцією чи викликати ураження головного мозку (енцефаліт).

Передається захворювання повітряно-крапельним шляхом, тобто під час чхання, кашлю або розмови. Вірус кору може жити в повітрі та на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення. 

Тимчасове спадання захворювання на кір влітку відбувається завжди у зв’язку зі зменшенням часу перебування людей у великих колективах. З початком навчального року захворювання знову зростає, особливо серед дітей, тому важливо зробити щеплення до початку навчання.

Наявність щеплень за Календарем – обов’язкова вимога для відвідування дошкільних навчальних закладів і шкіл. Законність цієї вимоги підтвердив Верховний Суд України у постанові МОЗ України надає можливість безоплатно вакцинуватися і дітям, і дорослим: вікові обмеження на безоплатну вакцинацію від кору скасовано. 

Усі регіони забезпечено вакцинами КПК (проти кору, паротиту і краснухи) виробництва Бельгії та США. Перевірити кількість вакцин у області можна в таблиці.

Специфічного лікування від кору немає, єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору – вакцинація! Не зволікайте - подбайте про своє здоров'я і здоров'я рідних!

 

Записатись
Подати скаргу